Skip to main content

Amalfikusten

med Capri, Pompeji & Rom

Upptäck Sorrentohalvön och Amalfikusten, ett av Italiens vackraste områden, där sköna dagar med utflykter till bl.a. Amalfi, Capri, Neapel och Pompeji väntar. Vi får även uppleva den eviga staden - Rom samt den mytomspunna Amalfikusten, som sägs vara en av de finaste kuststräckorna i Europa. Klassiska sevärdheterna som helt enkelt måste ses!

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1     Arlanda – Rom (direktflyg) – Pompeji – Sorrento
Vi landar på vid lunchtid på Roms flygplats och tar oss smidigt söderut till Kampanien och Pompeji där vi gör en rundvandring på ca två timmar. Detta var en av de mest blomstrande romerska handelsstäder, då tiden och livet plötsligt stannade vid Vesuvius utbrott år 79. Staden konserverades under aska och lava. Numera utgrävd, ger den oss en enastående bild av livet i en romersk stad. Efter besöket tar vi åter plats i bussen för att åka den vackra kustvägen utmed Neapelbukten till charmiga Sorrento, som är en av de äldsta och förnämsta semesterorterna i Italien. I den gamla delen ringlar de trånga gränderna och här finns två hamnar, en vacker katedral och ett stort utbud av tavernor. Vi checkar in på vårt fyrstjärniga, mysiga hotell, La Residenza, som ligger inbäddad i den vackra parken Parco dei Principi. Den hundra år gamla parken på 2,7 HA är värd för Bourbon-träd, vackra stigar och sällsynta växter. Här kan vi ta härliga kvällspromenader till kärleksbron, där Sveriges prinsessa Desirée lämnade sina tankar, och Tempietto di Venere , byggd där en afrodisiakum växte, ett preparat som används för att framkalla kärlek. Middagarna serveras varje kväll på vårt hotell.  Ca 27 mil


Dag 2     Utflykt till Capri
I Sorrento ligger kajen varifrån vår båt tar oss ut till vackra, besjungna Capri. I minibussar åker vi först upp till staden Capri, där vi promenerar i Augustus berömda trädgårdar samt beser de fantastiska Faraglioniklipporna. På eftermiddagen beger vi oss upp till Anacapri, där vi förstås ska besöka den berömda svenska läkaren Axel Munthes Villa, San Michele. Utsikten och atmosfären här anses vara något av en saga. Vi tar båten tillbaka till vårt hotell där vi blir serverade en god italiensk middag.

Dag 3    Pasta och Mozzarella
Denna dag tillägnar vi den berömda italienska matkulturen. Vi börjar i den lilla staden Gragnano, berömd för sin pastatillverkning - för drygt ett århundrade sedan låg här ca 200 pastafabriker. Under ett besök i en av de äldsta fabrikerna, som tillverkat pasta sedan 1848, lär vi oss mer om framställningen. Vi åker därefter till en buffelfarm för att lära oss lite om vattenbufflar och hur det går till när man tillverkar äkta mozzarella. Vi får en rundvandring på gården samt avsmakning. Åter till Sorrento där vi har resten av dagen till eget förfogande.

Dag 4    Amalfikusten
Idag gör vi en heldagstur längs Amalfikusten. Vi tar oss på slingrande, underbara vackra vägar längs kusten. Längs vägen ser vi grönsaks- och nejlikeodlingar och de sista milen går på en mindre, kuperad väg med fantastisk utsikt över bukten. Dagens dramatiska kuststräcka är ett av Unescos naturvärldsarv. Vi kommer fram till Positano, en av flera pärlor. Detta var ursprungligen en liten fiskeby, men är numera en stor turistort med vackra hus som klättrar på sluttningen. Vi fortsätter till Amalfi där vi gör ett längre uppehåll. Staden klättrar med sina kyrkor, torn och hus på bergsidan och längst ner ligger en liten hamn. De vita husen stöder sig delvis på varandra. Åter till vårt hotell för vila och middag. Ca 10 mil

Dag 5     Neapel – Rom
Vi äter frukost, packar in vårt bagage i bussen och beger oss till Neapel, Kampaniens huvudstad. Vi börjar med en panoramatur för att få en översikt över denna spännande, livliga storstad. Vi ser också det monumentala Neapel kring det kungliga slottet, operahuset San Carlo samt centro storico, den historiska stadskärnan där gatunätet är detsamma som under den grekisk-romerska tiden. Under de senaste åren har turismen ökat tack vara Elena Ferrantes populära romaner. Under eftermiddagen tar vi åter plats i bussen för en lugn, avkopplande tur upp till Rom och vårt hotell Smooth hotel Termini som ligger centralt och strategiskt i hjärtat av Rom drygt 1 km från Villa Borghese och knappt 2 km från Fontana Di Trevi och Spanska trappan.  På kvällen avnjuter vi en god italiensk måltid på en restaurang i närheten av hotellet.

Dag 6     Heldag i Rom
Frukost innan vår lokalguide mer upp för en heldags panoramatur genom ”den eviga staden”. Vi får från bussen och till fots se Roms alla sevärdheter såsom Colosseum, Fontana di Trevi, Spanska trappan och mycket, mycket mer. Nöjda och fulla av intryck återvänder vi till vårt hotell. Efter en stunds vila väntar en god middag och en god natts sömn.

Dag 7      Rom – Arlanda
Vi besöker på förmiddagen Petersplatsen med Peterskyrkan samt Sixtinska kapellet med Michelangelos takmålningar, som han arbetade med helt ensam. Motiven är hämtade från Gamla testamentet och hans målning av altarväggen föreställer den yttersta domen. Detta är förmodligen Roms främsta konstupplevelse. Efter lunch åker vi ut till flygplatsen och vårt flyg som under tidig kväll landar på Arlanda. Här väntar vår buss som ska ta oss tillbaka till våra respektive hemorter.

 

Information

Avresa: 2020-10-08

I resan ingår: Bussanslutning enligt tabell, direktflyg från Arlanda till Rom t/r inkl. skatter och ett incheckat bagage, bussresa, del i dubbelrum, sex frukost, fem middag, alla utflykter och entréer enligt program, reseledare och lokalguider.

Tillval per person:
Enkelrum 4 350 kr

Logi:
Hotel La Residenza, Sorrento
Smooth hotel Termini, Rom

Valuta: Euro

Påstigningsorter:

 • Uppsala Stationsgatan ReseCentrum hpl E3
 • Ramstalund Macken
 • Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan
 • Västerås ReseCentrum hpl i
 • Hallstahammar OKQ8 Västeråsvägen 1
 • Köping Skinngubben Ringvägen 75
 • Arboga Dinners E18
 • Örebro Scandic Hotel Väst

 

Flygtider: Vi flyger med SAS fråf Arlanda. 8 okt klockan 08:45 - landar i Rom klockan 11:15. Returen den 14 okt klockan 14:30 - landar på Arlanda klockan 17:40

 

Karta

 • SRF logo
 • Sveriges Bussföretag logo
 • SamBus logo
 • SamBus logo