Skip to main content

Amalfikusten 5 dagar

med Capri & Pompeji

Pris från:
11 895:-
I priset ingår:
- Busstransfer till Arlanda T/R
- Flyg från Arlanda inkl. skatt
- Busstransport i Italien
- Del i dubbelrum
- Fyra frukost
- Fyra middag
- Alla utflykter och entréer enligt program
- Reseledare och lokalguider
Boka resa

Upptäck Sorrentohalvön och Amalfikusten, ett av Italiens vackraste områden, där sköna dagar med utflykter till bl.a. Amalfi, Sorrento, Capri, Neapel och Pompeji väntar. Den mytomspunna Amalfikusten, som sägs vara en av de finaste kuststräckorna i Europa. Klassiska sevärdheterna som helt enkelt måste ses! Vi kommer att bo på Hotel Stabia som är ett elegant hotell med anor från 1876. Hotellet ligger vid havet i Castellammare med utsikt över den vackra Neapelbukten.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1             Arlanda – Neapel
Avfärd klockan 11.50 från Arlanda med Austrian Airlines. Vi landar strax före 17.00 på Neapels flygplats och beger oss med buss direkt till vårt hotell i charmiga Castellammare di Stabia. Efter middagen på vårt hotell rekommenderas en härlig promenad vid stranden varifrån vi har en bedårande utsikt över Neapelbukten med staden Neapel i bakgrunden.
 
Dag 2             Amalfikusten
Idag gör vi en heldagstur längs Amalfikusten. Vi tar oss på slingrande, underbara vackra vägar längs kusten till huvudstaden Sorrento. Längs vägen ser vi grönsaks- och nejlikeodlingar och de sista milen går på en mindre, kuperad väg med fantastisk utsikt över bukten. Dagens dramatiska kuststräcka är ett av Unescos naturvärldsarv. Sorrento är en av de äldsta och förnämsta semesterorterna i Italien. I den gamla delen ringlar de trånga gränderna och här finns två hamnar och ett stort utbud av tavernor. Vi fortsätter fram till Positano, en av flera pärlor. Detta var ursprungligen en liten fiskeby, men är numera en stor turistort med vackra pastellfärgade hus som klättrar på sluttningen. Vi kommer till slut fram till Amalfi där vi gör ett längre uppehåll. Staden klättrar med sina kyrkor, torn och hus på bergsidan och längst ner ligger en liten hamn. De vita husen stöder sig delvis på varandra. Åter till vårt hotell för vila och middag. Ca 9 mil
 
Dag 3             Utflykt till Capri
1 km från hotellet ligger kajen varifrån vår båt tar oss ut till vackra, besjungna Capri. I minibussar åker vi först upp till staden Capri, där vi promenerar i Augustus berömda trädgårdar samt beser de fantastiska Faraglioniklipporna. På eftermiddagen beger vi oss upp till Anacapri, där vi förstås ska besöka den berömda svenska läkaren Axel Munthes Villa, San Michele. Utsikten och atmosfären här anses vara något av en saga. Vi tar båten tillbaka till vårt hotell för kanske ett dopp i poolen och givetvis en god italiensk middag. 
 
Dag 4             Pasta och Mozzarella
Denna dag tillägnar vi den berömda italienska matkulturen. Vi börjar i den lilla staden Gragnano, berömd för sin pastatillverkning - för drygt ett århundrade sedan låg här ca 200 pastafabriker. Under ett besök i en av de äldsta fabrikerna, som tillverkat pasta sedan 1848, lär vi oss mer om framställningen. Vi åker därefter till en buffelfarm för att lära oss lite om vattenbufflar och hur det går till när man tillverkar äkta mozzarella. Vi får en rundvandring på gården samt avsmakning. Åter till Castellammare där vi har resten av dagen till eget förfogande. Ca 11 mil
 
Dag 5             Neapel – Arlanda
Vi äter frukost, packar in i bussen och beger oss till Pompeji där vi gör en rundvandring på ca två timmar. Detta var en av de mest blomstrande romerska handelsstäder, då tiden och livet plötsligt stannade vid Vesuvius utbrott år 79. Staden konserverades under aska och lava. Numera utgrävd, ger den oss en enastående bild av livet i en romersk stad. Vi passar på att äta en god italiensk lunch innan vi åter tar plats i bussen för att åka den korta biten till Neapel, Kampaniens huvudstad. Vi börjar med en panoramatur för att få en översikt över denna spännande, livliga storstad. Vi ser också det monumentala Neapel kring det kungliga slottet samt centro storico, den historiska stadskärnan där gatunätet är detsamma som under den grekisk-romerska tiden. Sen eftermiddagen tar vi oss ut till Neapels flygplats för vidare färd till Arlanda och våra respektive hemorter.

Information

Avresa: 2023-05-02

Pris: 11 895 kr

I priset ingår:
- Transfer till Arlanda
- Flyg från Arlanda t/r inkl. skatten
- Busstransport i Italien
- Del i dubbelrum
- Fyra frukost
- Fyra middag
- Alla utflykter och entréer enligt program
- Reseledare och lokalguider

 

Tillval per person:
Enkelrum 1 650 kr

Logi:
Hotel Stabia, Castellammare di Stabia

Valuta: Euro

Påstigningsorter:

  • Västerås ReseCentrum hpl i
  • Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan
  • Ramstalund Macken
  • Uppsala Stationsgatan ReseC hpl E3
  • Arlanda/Stockholm

Väljer du att ansluta direkt till Arlanda, möts vi i incheckningshallen 2 tim innan avresatiden. Reseledaren kommer finnas till hands vid incheckning som oftast numera sker via självincheckning.

Flygtider:

Lufthansa OS312  Arlanda 11:50-Wien 14:00, byte av flyg OS539 15:10-16:45 Neapel

Lufthansa LH323 Neapel 18:50-Frankfurt 20:55, byte av flyg LH808 21:50-23:55 Arlanda

Incheckat bagage:

1 st incheckat bagage max 23 kg per person
1 st handbagage max 8 kg per person

 

 

 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2/5se informationAmalfikusten med Capri, Sorrento & PompejiFullbokad, väntelista11 895:-Boka på väntelista
  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo