Skip to main content

Flodkryssning Amsterdam

Kanalkryssning med M/S Monet

Status:
Fullt
Följ med oss på en annorlunda resa där vi upptäcker tulpanernas, kvarnarnas och ostens land men även den charmiga flamländska staden Antwerpen. Vi kryssar på vår resa i sakta mak söderut genom den holländska landsbygden med sina kvarnar, genom Europas största floddelta, förbi stora pulserande städer samtidigt som vi kan njuta av båtens atmosfär med goda mat och dryck.
 
Under vår kanalkryssning med M/S Monet tilldelas vi bekväma dubbelhytter med sängar på golvet, givetvis med dusch/wc. Vår båt är uppkallad efter en av de mest kända impressionistiska målarna, Claude Monet, 110 m långt med plats för 158 passagerare, i 78 hytter fördelade på två däck. Storleken på en hytt är 11,50 m2 (10 m2 för enkelhytten), vilket erbjuder den bekvämlighet vi behöver under vår vistelse. Inredningen är elegant och trevlig. Det finns TV, värdefack, luftkondition, ström 220V, Wi-Fi, hårtork. Restaurangen, som ligger på övre däck, erbjuder delikat mat från det franska köket. Stora fönster gör att du kan njuta av panoramautsikten fullt ut. På samma däck finns också loungen/baren med dansgolv, medan på soldäcket, en idealisk plats att koppla av och beundra landskapen, kan vi njuta av bekväma solstolar, samt ett stort skuggigt område.
 
Under resans gång ingår fyra nätter på båten, alla måltider, galamiddag dag fyra på kryssningen, aktiviteter ombord, utflykter under resan samt fri dryck till maten samt i baren (med vissa undantag)
Vad kan passa bättre än att kryssa fram i stilla mak genom mjuka krökar och lummiga stråk i sällskap med ett glas sekt?

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1                  Hemorten - Göteborg
Avresa västerut mot Göteborg dit vi beräknas anlända sen eftermiddag. Vi äter en god buffé ombord på Stena Lines fartyg som avgår 18:45. Ca 46 mil
 
Dag 2                  Kiel – Amsterdam
Stor frukostbuffé innan vi anländer till Kiel. Vi fortsätter därefter på tyska Autobahn genom Hamburgs gigantiska hamnområde mot den holländska gränsen. Redan nu ser vi de karakteristiska kanalerna, väderkvarnarna och de ytterst välskötta bondgårdarna. Vi fortsätter till Amsterdam och vår båt där vi först bjuds på en välkomstdrink innan det är dags för middag och en god natts sömn. Ca 55
Dag 3                  Amsterdam med omnejd
Vi äter frukost och ger oss ut på utflykt medan båten väntar vid kaj. Givetvis kommer vi att ha med vår Högbergsbuss med chaufför samt vår reseledare. Vi ska idag bekanta oss med Amsterdam som är byggd på ett nittiotal öar och i dag har över 1 miljon invånare och genomkorsas av ett otal kanaler. Det finns över 600 broar, flera än i Venedig! Vi gör en kanaltur med guidning och hinner med fler spännande besök innan det är dags att åka tillbaka till vår båt för middag.
 
Dag 4                  Kryssning till Rotterdam
Denna dag kommer vi att kryssa ner till Rotterdam dit vi beräknas anlända vid lunch. Vi angör Rotterdam som är Nederländernas näst största stad samt en av världens viktigaste hamnstäder. Staden blandar gammalt med nyskapande modern arkitektur. Vi möter upp vår buss för en oförglömlig tur till blomsterparken Keukenhof, en av världens största blomsterparker. Ett böljande blomsterhav bestående av 8 miljoner lökblommor och 4 miljoner tulpaner blandade med hyacinter och liljor i en obeskrivlig färgkaskad hälsar oss välkomna. Denna tid är den vackraste i Holland och utanför vårt bussfönster ligger tulpanfälten majestätiskt på rad. Vi åker tillbaka till Rotterdam och vår båt. I kväll blir det extra festligt när det bjuds på "gala dinner" ombord!
Dag 5                  Rotterdam till Antwerpen
Idag spenderar vi dagen med att kryssa söderut över floder och in i kanaler, förbi jordbrukslandskap och industriområden till den belgiska staden Antwerpen, huvudstad i Flandern. Under dagen äter och dricker vi gott samt har möjlighet att medverka i alla aktiviteter ombord. På kvällen tar båtens värdinna med oss på en tur till den vackra gamla delen av Antwerpen.
Dag 6                  Antwerpen till Münster
Vi äter en sista frukostbuffé på båten och checkar ut kl. 09.00. Färden går genom Belgien och genom Tysklands Rhurområde till den vackra staden Münster. Staden har en välbevarad medeltida stadskärna och många byggnader är konstruerade för att harmoniera med den medeltida arkitekturen. Staden grundades år 797 som en missionsskola i biskopsdömet Münsterland och har flera administrativa säten för förbundslandet Nordrhein-Westfalen. Här finns konstitutionsdomstolen och överdomstolen, vilket lever kvar sedan tiden då staden var huvudstad i Westfalen. Här finns cirka 320 000 invånare varav cirka 48 500 är studenter. Därmed är Münster den näst största studentstaden i Tyskland efter München. I rådhuset slöts den westfaliska freden 1648, vilken avslutade det trettioåriga kriget. Vi tillbringar eftermiddagen i denna vackra stad och checkar på kvällen in på vårt hotell för middag och övernattning. Ca 28 mil
 
Dag 7                  Münster till Kiel
Frukost och avgång genom Tyskland till Kiel dit vi beräknas anlända ca 18.00. Under dagen kommer vi att göra ett besök på något trevligt ställe samt om inte trafiken sätter stopp, kanske lite shopping innan vi ankommer vår båt. Vi äter en god buffé under tiden som färjan lämnar kajen med riktning Göteborg. Ca 37 mil
 
Dag 8                  Göteborg och Hemåt
Vi äter frukost ombord på fartyget innan vi åter är i Sverige och fortsätter vår hemfärd. Längs vägen stannar vi till för möjlighet till lunch, och beräknas vara åter på sen eftermiddag. Ca 46 mil

Tider och Information

Avresa: 2024-04-24, 8 dagar
 
Pris: 20 950 kr
 
I priset ingår:
- Bussresa, även under vissa dagsutflykter
- Del i tvåbäddshytt insides två nätter på Stena Line Göteborg-Kiel inkl. två frukostar och två middagar
- En natt på Hotel Atlantic i Münster med frukost och middag
- Fyra nätter på kryssningsbåten M/S Monet med del i dubbelhytt med golvståendesängar, helpension under kryssningen (inga måltider ingår under utflykterna till Keukenhof och Amsterdam) dricka är inkluderad till måltiderna samt i baren med undantag för drinkar från "specialmenyn", alla aktiviteter ombord.
- Entré till Keukenhof och kanaltur i Amsterdam
- Värdinna under kryssningsresan samt vår egen Reseledare
 
Logi:
 • Stena Line t/r
 • Croisi Europe, M/S Monet
 • Hotel Atlantic, Münster
 
Tillval per person:
Enkelrum 4 300 kr
Del i utsideshytt på Stena Lines fartyg 350 kr (på förfrågan)
Del i hytt på övre däck  1 090 kr
 
Viktig information om tillgängligheten och fysik
Flodkryssningar är inte lämpade för personer med funktionshinder eller för personer som använder rollator. Ombord- och avstigning sker via en smalare ramp och dagsutflykterna innehåller promenader och stadsrundtur till fots. Alla fartyg har inte hiss. Som resenär måste du kunna hantera Ditt bagage och Din resa, utan hjälp från andra. Det finns inga läkare ombord på fartygen.
 

Valuta: Euro

Pass: Obligatoriskt med pass eller nationellt ID-kort.

Tider och Påstigningsorter:

 • 09:00 Uppsala Stationsgatan ReseCentrum hpl E3
 • 09:20 Ramstalund Macken
 • 08:30 Stockholm Cityterminalen via en gate
 • 07:45 Gävle Scandic hotel Väst vid E4:an
 • 09:50 Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan
 • 10:20 Västerås ReseCentrum hpl i
 • 10:45 Hallstahammar OKQ8 Västeråsvägen 1
 • 11:05 Köping f.d. Skinngubben Ringvägen 75
 • 11:30 Arboga Dinners E18
 • 12:00 Örebro Scandic Hotel Väst
 

Karta

 • SRF logo
 • Sveriges Bussföretag logo
 • SamBus logo
 • Fjärdhundraland logo