Skip to main content

Julmarknadsweekend

Liseberg och Tjolöholms slott

Status:
Fullt

Sveriges mysiga julmarknader lockar årligen tiotusentals besökare att ta del av spännande utställare i unika miljöer. I myllret av marknadsbodar, miljoner juleljus och till tonerna av julmusik hittar du julmarknaden på Liseberg, här finns gediget hantverk såväl som julbordets alla delikatesser. På Tjolöholms Slott utanför Kungsbacka ligger Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning. Det pampiga slottet stod färdigt 1904 och sägs vara en av landets märkligaste byggnader. På godset anordnas julmarknad sedan 1987 och här strosar du runt i en magisk julstämning, beundrar slottets alla juldekorerade rum och den stora granen som är klädd i vitt och silver. Välkommen med på en weekend till Göteborg med julmarknader och slott!

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1             Mot Göteborg och Lisbergs Julmarknad
Mot Göteborg dit vi beräknas anlända ca kl. 16:00. Vi checkar in på Scandic Central, beläget nära Nordstan och operan, ett stenkast från Göta Älv. Vi sätter oss åter i bussen för en kort färd till Liseberg, Sveriges vackraste och mysigaste julmarknad. Liseberg lockar årligen tiotusentals hängivna besökare att ta del av spännande utställare i en unik miljö. I myllret av marknadsbodar, miljoner juleljus och till tonerna av julens melodier hittar du gediget hantverk såväl som julbordets alla delikatesser.
Dag 2             Julmarknad på Tjolöholms Slott
Vi tar en välbehövlig sovmorgon och åker vid 11-tiden till det spännande Tjolöholms slott, belägen strax söder om Kungsbacka. Slottet, trädgårdarna och hela området är förtrollat med julbelysning. På Tjolöholm samlas hantverkare och matutställare från hela landet för att visa och sälja sina egentillverkade produkter. Utställarna hittar du runt om i olika lokaler, bland annat i det rymliga magasinet med sitt katedralliknande tak. Området är vackert upplyst av ljusslingor och mängder av granar och det vackra ljuset leder dig till slottet, byggt i engelsk stil runt förra sekelskiftet, och till den Carl Larsson-inspirerade Allmogebyn och restaurang Storstugan. Slottets sal är klädd i julgranens skrud, och på området kommer det att finnas en mängd julaktiviteter för både små och stora.
I den nationalromantiska Storstugan har godsets arbetare firat jul i nära 100 år. Här serveras vi ett julbord tillagat på råvaror från traktens gårdar, med allt det goda som hör julen till. Mätta och nöjda återvänder vi till vårt hotell där vi spenderar kvällen på egen hand.
Dag 3             Nääs slott och hemresa
På kullen på näset tronar Nääs Slott som mellan åren 1868–1898 ägdes av köpmannen August Abrahamson. Under hans tid grundades ett slöjdseminarium på Nääs som blev världsberömt. Inne i slottet spelade man även in den populära serien ”Vår tid är nu”. Vi får en intressant guidning av slottet samt höra guiden berätta om operasångerskan Euphrosyne Leman, gift med August samt personlig vän till kung Oscar II. Här finns också Selma Lagerlöfs säng där hon övernattade när hon hälsade på sin vän Sophie Elkman som hade anknytning till Nääs slott.
Vid Nääs fabriker svänger vi av för en tur genom bruksorten Tollered som formades kring Nääs Fabriker (bomullsspinneri, yllespinneri och väveri) grundad 1833 av ägarna till Nääs Slott. Hela samhället har en mycket väl bevarad industri- och boendemiljö som är kulturskyddad.
Vi fortsätter till Norrqvarn hotell och konferens vid Göta Kanal där vi avnjuter vår avslutningslunch innan vi fortsätter till våra hemorter, dit vi beräknas anlända ca kl. 18:00.

 

 

 

Information

Avresa: 24/11, 3 dagar

Pris: 4 595 kr

I priset ingår:
- Bussresa
- Del i dubbelrum
- Två frukost
- Ett julbord i Storstugan på Tjolöholms slott
- En avslutningslunch dag 3
- Entré till Liseberg, Tjolöholms slott och Nääs slott
- Guidning på Nääs slott
- Reseledare
 
Logi: Scandic Central, Göteborg

 

  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo
  • Fjärdhundraland logo