Skip to main content

Kryssning till Visby

Kryssning med m/s Viking Cinderella

Kryssa med Cinderella till Visby. En kryssning med underbar mat, dryck och nöjen samt möjlighet till både taxfreeshopping och skön vila i fartygets exklusiva spa.  Det erbjuds olika guidade turer i Visby samt en transferbuss som tar dig direkt från Cinderellas hamnplats till Österport inne i Visby. Turerna och transferbussen bokas i förväg.

 

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Stockholm
Fartyget Cinderella avgår från Stockholm klockan 17:00. På utresan serveras en gemensam Viking Buffé klockan 18:00. Kvällen är sedan fri till att utforska nöjeslivet ombord.

Dag 2 Visby och Almedalen
Efter sjöfrukosten anländer vi till Visby klockan 09.30. Njut av en hel dag i Visby! Boka en guidad rundtur eller promenera runt på egenhand. En tranferbuss går mellan hamnen och Österport för den som beställt ett dagkort. Det är ca 1,5 km in till centrum, för den som hellre vill promenera. Fartyget avgår igen mot Stockholm klockan 20:45. Om du inte vill äta middagen inne i Visby vill vi rekommendera Cinderellas fantastiska Skaldjursbuffé ombord, serveras klockan 18:00.

Dag 3 Stockholm - Hemorten
Efter en skön sovmorgon serveras brunch klockan 09:30. Vi anländer till Stockholm klockan 14:30.
Här väntar bussen på att köra oss den sista biten hem.

 

Information

Avresor:  3 juli och 16 aug, 2020

I resans pris ingår: Bussanslutning till Stockholm t/r, del i tvåbäddshytt insides, buffé inkl. vin, öl, läsk och kaffe, sjöfrukost, brunch.

Tillval per person:

 • Utsideshytt 450 kr
 • Enkelhytt 1 495 kr
 • Skaldjursbuffé dag 2 kl. 18.00 470 kr
 • Transfer hamnen – Österport i Visby t/r 60 kr
 • Visby Panorama  - bussrundtur med guide Visby Ringmur, vackra Krusmyntagården, Galgberget och Dalmansporten. 3 tim - 299 kr
 • Rosorna & Ruinernas stad, busstur samt stadspromenad i Visby tillsammans med guide. 2,5 tim -  235 kr

 

Påstigningsort:

 • Västerås, ReseCentrum, hpl i
 • Enköping, ReseCentrum, jvstn
 • Uppsala, ReseCentrum, hpl E6

Obs! ordinarie bussanslutningar tar er ner till Viking Lines Terminal, i Gruppincheckning finns personal från Högbergs bussresor som hjälper dig med incheckningen. Antingen en chaufför eller kontorspersonal från Ramstalund. Mer information innan avresa kommer.

Almedalen gästas av:
Almedalsveckan är inställd 2020.

Obs! kom ihåg en giltig ID-handling vid resa med Viking Line.

----------------------------------------------------------------------------------

TA DIG FRÅN OCH TILL FARTYGET I VISBY
Cinderella lägger till vid Kajplats 7, cirka 1,5 km från centrala Visby. VL erbjuder transferbussar som går non-stop till/från Östercentrum, precis utanför murarna.

Förköp i samband med bokning av kryssning eller köp ombord på fartyget. Det är inte möjligt att köpa biljett ombord på bussen.

Kl 10–20: Transferbussar går non-stop från/till Kajplats 7–Östercentrum

OBS! Var ute i god tid! Köer kan uppstå.

Taxi till/från centrum kostar ca 150–200:-. Väntetider kan uppstå.


ROSORNAS & RUINERNAS STAD
Turen startar vid Visby hamn där bussen kör till Östercentrum och stannar vid Österport. Promenad genom Östergravar, ”mur-fallet” och vidare mot Dalmansporten, ett av de högsta tornen i ringmuren.

Vi vandrar vidare in i medeltida Visby och stannar vid Klinten, en kalkstensklippa mitt i staden där man kan beundra den vackra vyn över stad och hav, samt den medeltida Visby Domkyrka, Sankta Maria som ligger strax nedanför klinten. Vi vandrar försiktigt ned för de 75 trappstegen ned till Domkyrkan, och om ingen ceremoni pågår, besöker vi kyrkan.

Turen går vidare till Almedalen, till den gamla medeltida hamnen, som idag är en vacker park med en damm och fontän med en fantastisk vy över Visbys medeltida stad med sin ringmur. En kort promenad tar oss sedan till Botaniska trädgården, en vacker oas i medeltida Visby, innan bussen kör tillbaka till hamnen.

Turen startar kl 10.15 och tar ca 2,5 h. Busstransfer till Östercentrum, därefter promenad i Visby. Bekväma skor rekommenderas. Bussen återvänder till hamnen efter avslutad tur.


VISBY PANORAMA
Turen med panoramabuss startar vid Visby hamn och kör längs Visby ringmur, som byggdes under senare delen av 1200-talet. Turen fortsätter norrut längs den vackra kustlinjen till den lilla trädgården Krusmyntagården där du har tid att strosa runt på egen hand och handla i den lilla butiken.

Nästa stopp är "Galgberget", en vacker utsiktsplats med underbar utsikt mot norra Visby och havet. Bussen kör därefter till Dalmansporten, ringmurens östra sida. Vi vandrar längs charmiga gränder och stannar för en magnifik utsikt över staden och Domkyrkan vid Klinten innan bussen kör tillbaka till hamnen.

Turen startar kl 10.30 och 14.00 och tar ca 3 h. Busstur, kortare sträckor till fots kan förekomma. Bekväma skor rekommenderas. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut.

 

 

 

Karta

 • SRF logo
 • Sveriges Bussföretag logo
 • SamBus logo
 • SamBus logo