Skip to main content

Kryssning till Ystad & Visby

Långkryssa med m/s Cinderella i sommar!

Status:
Fullt

Längtar du efter paradisstränder och finmiddagar? I sommar behöver du inte krångla till det. En fyradagarskryssning till Visby och Ystad med sköna Österlen räcker långt! Upplev två av landets mest pittoreska städer och njut av det ljuva kryssningslivet ombord på Cinderella. Del i hytt och måltidspaket ingår i priset.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 – Sommarkväll på Cinderella
Kryssningen till Ystad och Visby börjar på bästa tänkbara sätt. Med en helkväll i världens vackraste skärgård! På Cinderella är det packat med saker att göra från akter till för. För de små finns ett helt äventyrsland att busa runt i, och så klart kommer Ville Viking på besök. Restaurangerna serverar allt från nygrillat till havets läckerheter och Kocklandslagets storslagna buffé. När skymningen faller kan du slå dig ner i Étage och njuta av kvällsunderhållningen.
Fartyget Cinderella avgår från Stockholm klockan 16:00. På utresan serveras en Viking Buffé klockan 18:00. Kvällen är sedan fri till att utforska nöjeslivet ombord.
 
Dag 2 – Ystad med Österlen
Efter en sovmorgon når vi vårt första mål – charmiga Ystad. Här kan du strosa runt bland inte mindre än 300 vackra korsvirkeshus och bara insupa den tvättäkta skånska atmosfären med pittoreska gränder, små caféer och butiker. Glöm inte att packa med badkläderna! Från centrum är det inte långt till Ystad havsbad och Österlens kritvita sandstränder. Vill du uppleva ännu mer? Förboka någon av våra utflykter eller ta med cykeln utan extra kostnad och upptäck dina egna smultronställen. Fler tips hittar du längre ner på sidan.
Fatyget Cinderella ankommer Ystad kl. 11:00 och lämnar igen kl. 18:00.
 
Dag 3 - Heldag i Visby
Efter sjöfrukosten anländer vi till Visby klockan 09:00. Njut av en heldag på denna vackra ö! Boka en guidad stadsrundtur i Visby, en bussrundtur till Fårö eller östra Gotland med raukar och konst. För barnfamiljen är Kneippbyn en höjdare! En transferbuss går mellan hamnen och Österport strax utanför murarna, för den som förbeställt dagkortet. Det är 1,5 km från hamnen in till centrum och tar ca 25 min för den som hellre vill promenera. Fartyget avgår igen mot Stockholm klockan 18:00. Denna kväll ingår en tre rätters serverad middag, vill du hellre ha en Skaldjursbuffé, bokar du tillägget på 55 kr. Kvällen är sedan fri till att utforska nöjeslivet ombord.
 
Dag 4 - På första parkett i skärgården
Efter en skön sovmorgon serveras brunch klockan 09:30. Vi anländer till Stockholm klockan 14:30.
Här väntar bussen på att köra oss den sista biten hem.

Information

Avresa: 2021-06-27

Pris fr. 3 440 kr

I priset ingår:
 • Del i insides tvåbäddshytt kat B
 • Buffé inkl. dryck dag 1
 • Sjöfrukost dag 2 + 3
 • Buffé dag 3
 • Trerätters middag dag 3
 • Brunch dag 4
 
Tillval per person:
 • Bussanslutning t/r 350 kr
 • Skaldjursbuffé dag 3, 55 kr
 • Dagkort buss i Visby 60 kr
 • Del i utsides tvåbäddshytt 400 kr
 • Enkelhytt insides 1200 kr
 • Enkelhytt utsides 1400 kr
 
OBS! Pass och ID-kort är oblilgatoriskt på resan
 
Utflykter Ystad, pris per person: (läs mer om utflykterna under fliken "utflykter")
 • I Kurt Wallanders Fotspår, 2 tim, 195 kr/p. Inkl. buss o gudining, endast förköp
 • Karl Fredriks Österlen, 4,5 tim, 1 115 kr/p. inkl. buss o guidning, lunch med smör, bröd och sallad, måltidsdryck och kaffe. Endast förköp
 
Utflykter Visby, pris per person: (läs med om utflykterna under fliken "utflykter")
 • Gotland Panorama med Visby, 3h guidad rundtur med buss och till fots 299 kr
 • Kreativa östra Gotland, 5h guidad bussrundtur inkl. lunch 645 kr
 • Visby med smak av medeltid, 3h stadsrundtur med guide 455 kr
 • Fårö - Den magiska ön i norr. 6h bussrundtur med guide 665 kr
 • Kneippbyn, Busstransfer och entré till Kneippbyn och Vattenlandet 410 kr
 • Bussen avgår kl 10:30 med retur kl 16:00 från Kneippbyn

Utflykter i Ystad

I kurt Wallanders Fotspår

Följ med på stadsvandring längs Ystads charmiga kullerstensgator, där korsvirkeshusen står på rad efter varandra. Du kanske främst kopplar ihop Ystad med Henning Mankells kommissarie Kurt Wallander och moderna mordgåtor, men staden har också ett spännande förflutet med anor ända från 1200-talet.

Vår duktiga guide visar dig runt både bland historiska monument och miljöer som vi känner igen från filmernas och böckernas värld. En perfekt miniintroduktion till Ystad, där du sedan kan spendera eftermiddagen på egen hand i den vackra stadsmiljön. Promenera tillbaka till hamnen elller hoppa på Viking Lines transferbuss utan avgift. Sista bussen går kl 16.30

Turen tar ca 2 tim. Start kl 11.30 med buss från Ystad hamn. 

Pris: 195 kr/pers inkl buss och guidning. Endast förköp. Utflykten bokas senast 5 dagar före avresa.

 

 

Karl Fredriks Österlen

Vi tar bussen från hamnen och styr kosan mot det pittoreska lilla fiskeläget Kåseberga. Härifrån tar vi en kort promenad upp till Ales stenar och får höra historien om Sveriges största och bäst bevarade skeppssättning. De 59 stenblocken väger vart och ett runt 5 ton och ståtar majestätiskt på Kåsehvud med utsikt över den branta kusten hela vägen till danska Bornholm. En magisk syn!

Efteråt fortsätter vi till Löderups strandbad, där det vankas provsmakning av Karl Fredriks bubbliga prosecco, innan vi avnjuter en god lunch tillsammans på restaurangen med magiska havsvyer.

När kaffet är uppdrucket åker vi vidare till Karl Fredriks Eklaholm och njuter av blomsterprakten och de vackra gårdsmiljöerna. Säkert hittar du någon fin souvenir att ta med hem från butiken med en härlig mix av inredning, konst och blommor. Efter besöket återvänder vi till hamnen. Om du vill kan du hoppa av i centrum och ta dig tillbaka till Cinderella på egen hand eller ta Viking Lines transferbuss tillbaka (sista turen går 16.30).

Turen tar ca 4,5 tim. Start kl 11.30 med buss från Ystad hamn, åter i Ystad ca kl 16.00.  

Pris: 1 115 kr/pers inkl buss och guidning. Lunch med smör, bröd, sallad, måltidsdryck och kaffe ingår i priset. Endast förköp. Utflykten bokas senast 5 dagar före avresa.

 

Utflykter i Visby

Visby med smak av Medeltid
Den medeltida Hansastaden Visby är en av de bäst bevarade i hela Europa. Följ med på en spännande tidsresa genom stadens gränder och smaka på mat och dryck kryddad med historia vid en unik medeltida mötesplats, som tycks vara som klippt och skuren ur en film.
 
Först tar vi bussen till Östercentrum och promenerar längs ringmuren till Dalmansporten, ett av de högsta tornen i ringmuren. Härifrån tar vi klivet in i medeltida Visby och stadsdelen Klinten, där vi stannar för att njuta av en strålande utsikt över staden (och kanske posta ett och annat Instagraminlägg). Via en lång trappa kommer vi fram till vackra Sankta Maria domkyrka och Botaniska trädgården – en oas med färgglada blomster och exotiska träd.
 
Turen går vidare genom portarna in till Kapitelhusgården och den dolda medeltida mötesplatsen, bestående av en liten sluten trädgård och en storslagen festsal för gästabud. Här möts vi av dess ”tjänare” som bjuder på fascinerande berättelser från förr samtidigt som du får smaka på mat kryddad med historia.
 
Efteråt traskar vi vidare längs Visbys kullerstensgator i spåren av de köpmän som en gång befolkade staden. Vi stannar en sista gång vid glassbaren som bjuder på en av stadens vackraste utsikter. Här njuter vi av ett smakprov av lokalt producerad ekologisk glass innan vi tar oss ner till gamla Hansahamnen Almedalen, där turen avslutas.
 
Den som vill promenerar tillbaka till kryssningskajen, men det går också bra att ta bussen tillbaka från Östercentrum.
 
Turen startar kl 10:00 och tar ca 3 timmar. Busstransfer till Östercentrum, därefter promenad i Visby. Bekväma skor rekommenderas.
 
Pris 455 kr/vuxen, 400 kr/barn 3–16 år. I priset ingår buss och guidning. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.
 
 
Gotland Panorama med Visby
Gotland är en ö av kontraster och visar många förändringar i natur och arkitekturer. Överallt varvas historiska platser med unika naturupplevelser. Besök några väl bevarade platser ur Gotlands historia och se mer av den karga kalkstenskust som format ön genom väder och vind och som gett Gotland dess unika natur.
 
Med buss åker vi längs med kusten söderut till pittoreska Gnisvärd fiskeläge som en gång i tiden var en av Gotlands största fiskehamnar. Idag finns här ett flertal fiskebodar bevarade samt ett litet vackert kapell. Från hamnen ser du den långa härliga Toftastranden som är en av Gotlands mest kända sandstränder, välbesökt av både lokalbor och turister.
 
Vi fortsätter turen och stannar till vid Gotlands bäst bevarade skeppsättningar från bronsåldern. Gotland är Sveriges fyndrikaste landskap när det gäller föremål från bronsåldern och runt om längs med kusterna finns flertalet bronsåldersgravar såsom stenrösen och skeppsättningar.
 
Vi vänder tillbaka mot Visby och gör ett stopp vid naturreservatet Södra hällarna som är ett naturskönt friluftsområde. Här har vi en vida utsikt över havet och längs med kusten där vi ser Högklint i söder och norrut Visby innerstad med Domkyrkan och lite längre bort längs kusten ända bort till Hotell Snäck.
 
Efter att ha upplevt den gotländska kustremsan och platser från vikingatiden förflyttar vi oss några år framåt i tiden till ringmuren och den medeltida Hansastaden Visby. Bussen stannar vid Österport för vidare promenad längs med ringmuren till Dalmansporten. Via porten tar vi oss vidare in i innerstaden och stannar vid Klinten för en magnifik utsikt över staden och Domkyrkan.
 
Efter besök i Domkyrkan fortsätter vi till fots längs med charmiga gränder ner mot Almedalen där bussen hämtar upp för vidare transfer tillbaka till fartyget. Vill du passa på att njuta lite mer av Visby kan du istället välja att promenera tillbaka.
 
Turen startar kl 10.00 och tar ca 3 timmar. Busstur, kortare sträckor till fots kan förekomma. Bekväma skor rekommenderas.
 
Pris: 299 kr/vuxen, 235 kr/barn 3–16 år. I priset ingår buss och guidning. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.
 
 
Fårö – den magiska ön i norr
Följ med på en härlig heldag till det mytomspunna Fårö, ett av Gotlands mest kända besöksmål. Dagen bjuder på säregen natur med vindpinad tallskog, hedmarker och myrar, ståtliga raukar och långa sandstränder. Med buss tar vi oss norrut till färjeläget i Fårösund och efter en kort färjetur når vi den populära ön för dagens höjdpunkter.
 
Vi kör genom det säregna landskapet och gör ett första stopp vid Fårö kyrka från 1100-talet. Här på kyrkogården vilar mästerregissören Ingmar Bergman, som bodde på Fårö i över 40 år. Många av hans filmer spelades in på ön med naturen som kuliss. Fårös speciella ljus och karga landskap har lockat konstnärer och artister i århundraden.
 
Vi stannar och avnjuter en vällagad lunch innan vi fortsätter på små slingriga vägar genom naturreservat och raukområden, förbi lambgift och fiskebodar där guiden tar med dig till flera unika smultronställen runt om på den lilla ön. Efter en stund närmar vi oss Langhammars och Digerhuvuds naturreservat med sina imponerande raukfält. De ståtliga kalkstenformationerna har stått här sen urminnes tider och är utan tvekan de mest fotograferade på hela Gotland. Här får du möjlighet att gå runt bland de vackra naturliga skulpturerna som ändrar utseende från vilket håll du än tittar.
 
Den ständiga närvaron av havet har satt sin prägel på ön med karga hedar och knotiga tallar som trotsigt kämpar mot naturens påfrestningar. På 1800-talet bodde här över tusen personer, idag endast 500. Både gotlänningarna och turisterna älskar Fårö som varje år har flera tusen besökare. Idag blandas moderna sommarhus med gamla kalkstensgårdar och långsträckta stenmurar som avgränsar lammens beteshagar.
 
Namnet Fårö har faktiskt inte det minsta med får att göra även om fårskötsel än i dag är viktigt här. Gamla skrifter vittnar om namnet Faroyna som troligen består av orden farväg eller farvatten, och ö. Fårö fascinerar och är fullspäckat med upplevelser. Hoppas du får samma känsla som många andra – En gång Fårö, alltid Fårö! Efter en spännande dag vänder vi åter mot Visby och tillbaka till kryssningskajen.
 
Turen startar kl 09:30 och tar ca 6 timmar (varav ca 3 timmars bussresa). Bekväma skor rekommenderas. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut. Den som efter avslutad tur önskar kliva av i centrum kan istället ta någon av transferbussarna tillbaka till kryssningskajen kostnadsfritt alternativt promenera.
 
Pris 665 kr/vuxen, 600kr/barn 3–16 år. I priset ingår i buss, guidning och lunch. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.
 
 
Kreativa östra Gotland
Upplev kreativa östra Gotland under en tur som tar dig med tusentals år tillbaka i tiden till gamla hantverkstraditioner och raukar till nutid och den skaparkraft som flödar på ön.
 
Från hamnen tar vi bussen direkt till Norrlanda och Glasstudion Big Pink. Här möter vi den nytänkande glaskonstnären Jennie, som bland annat står bakom succén ”mat på glas”, världens första glasbakade måltid. Vi bevistar en fascinerande glasshow och hör allt om hennes kärlek till glas och hur hon hämtar sin inspiration från den gotländska naturen.
 
Turen går vidare söderut till raukarna i naturreservatet Folkhammar. På vägen kör vi genom pittoreska Ljugarn och Vitvärs fiskeläge. Väl framme kliver vi av bussen för att strosa runt bland alla mäktiga kalkstensmonument som formats av väder och vind genom århundradena.
 
Efter massor med frisk luft styr vi kosan åter mot Visby. På vägen stannar vi vid Ethelhems krukmakeri, som är ett av öns största. Här avnjuter vi en lättare lunch innan vi besöker verkstaden för att se hur det går till när lera blir till färdig kruka. Kanske hittar du något fint bland hyllorna i butiken! Det hinns också med ett sista stopp vid Roma Kungsgård och den gamla klosterruinen. Det som en gång var platsen för Gotlands allting är i dag öns allra vackraste teaterscen.
 
Turen, som börjar och slutar i hamnen, startar kl 09:30 och tar ca 5 timmar. Bekväma skor rekommenderas.
 
Pris 645 kr/vuxen, 585 kr/barn 3–16 år. I priset ingår buss, guidning och lunch. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.
 
 
Dagstur till Kneippbyn
Här finns något för alla – hisnande vattenrutschkanor, åkattraktioner, Villa Villekulla, flera restauranger med god mat och sköna havsvyer. Med andra ord, allt som behövs för en skojig heldag med familjen.
 
Pris: 410 kr/pers  inkl busstransfer och inträde till Kneippbyns sommar- och vattenland, gratis för barn mellan 0–2 år utan egen sittplats på bussen. Kan ej bokas vid avresa 23/5. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.
Busstransfer
 
Busstransport t/r från Visby (avstånd ca 5 km). Turen startar kl 10.30 från Cinderellas hamnplats och åker tillbaka till Visby/Cinderellas hamnplats kl 16.00.
 
Om du vill kliva av i Visby centrum/Inre hamnen på tillbakavägen kan du göra det, och sedan promenera tillbaka ca 1,5 km.
 
Obs! Resenärer bör vara tillbaka på fartyget senast kl 17.00 (1 timme före avgång).

Karta

 • SRF logo
 • Sveriges Bussföretag logo
 • SamBus logo